Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Μια πρώτη αποτίμηση (μέρος Γ)

(Παρακαλώ διαβάστε τα δύο προηγούμενα)
Η μετάβαση στην Ελλάδα

Σε εποχές χρονικά άγνωστες και για λόγους που μάλλον έχουν να κάνουν με μια προδιαγεγραμμένη φυσική καταστροφή επινοήθηκε ένα σχέδιο.Η "δημιουργία" μιας "κιβωτού".
Έτσι πληθυσμιακά τμήματα των διαφόρων Ελληνικών βασιλείων με τα αρχεία και την επιστημονική γνώση κατευθύνθηκαν προς έναν τόπο που είχε προεπιλεγεί και που σύμφωνα με τις μετρήσεις τους θα υφίστατω τις λιγότερες συνέπειες.
Το νέο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή.Η νέα πατρίδα μοιράστηκε σε τεμάχια και ο κάθε Βασιλιάς πήρε τον τόπο του.Φυσικά μαζί τους πήραν και τις παραδόσεις τους,τα φυτά τους που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους στον τόπο τους, τις διαφορετικές φορεσιές τους και τα ονόματα των πόλεων που αφήσαν πίσω, με σκοπό όμως παντα να ξαναγυρίσουν.
φυσικά η νέα και μικρή πια πατρίδα δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τους πάντες.Πόλλοί στεριανοί έγιναν νησιώτες και πολλοί που είχαν μάθει σε τεράστιες και αχανείς εκτάσεις έπρεπε να προσαρμοστούν σε πολύ μικρότερες.Αυτοί ήταν οι λόγοι της ευκολίας με την οποία ξεσπούσαν τόσο συχνά εμφύλιοι πόλεμοι.
Σίγουρα η γεωμετρική-τριγωνομετρική εγκατάσταση στην νέα Ελλάδα υποδεικνύει ότι ίσως υπήρχε κάποιος γεωμετρικός τύπος που υπολόγιζε το μέγεθος αλλά και το ακριβές σημείο της νέας πατρίδας του καθενός ίσως ως προς το πρώτο τη τάξη ΙΕΡΟ αυτό του Απόλλωνα στους ΔΕλΦΟΥΣ την νέα μήτρα της αναγέννησης.
Μια δυο πρώτες ενδείξεις για τους "παλιούς" τόπους.
Όπως είπα οι θεσσαλοί προήρθαν από την περιοχή της βαλτικής.Άλλωστε είναι εμφανής η ομοιότητα με τους εναπομείναντες πίσω(Ρώσοι,Σλάβοι).
Οι ιθακίσιοι και γενικά του Βασιλείου του Οδυσσέα ήρθαν από την(σημερινή) Ιαπωνία.Άλλωστε και μόνο απο τους Αινού(οι Αινού είναι καταπληκτικοί τοξότες και γιαυτό και οι Σινο-Ιάπωνες δεν μπόρεσαν ποτέ να τους κατακτήσουν.Θυμηθείτε την δοκιμασία της Τοξοβολίας που έβαλε ο Οδυσσέας στους μνηστήρες) μπορεί κανείς να το δει αυτό αλλά ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ένδειξη είναι το εξής:
Το βουνό της Ιθάκης του Οδυσσέα είναι ο Αίμος όπως όλοι ξέρουν.Όμως το γνωστότερο βουνό της Ιαπωνίας είναι το (στα ελληνικά) Φούτζι-Ιάμα.Δηλαδή το ηφαίστειο(φούτζι) όπως θα λέγαμε σήμερα του ΑΙΜΟΥ(ΙΑΜΑ).Όπως βέβαια και το σημερινό βουνό Αίμος στην γνωστή μας Ιθάκη.
Καλές Σκέψεις

1 σχόλιο:

ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τους προβληματισμούς σου.Εξαιρετικό άρθρο, που απειχεί αγάπη και ενδιαφέρον για τον Ελληνισμό.Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια.