Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Κλιματική αλλαγή

Θέλω να μάθω ποιος από τους υποστηρικτές της υπερθέρμανσης του πλανήτη μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που συμβαίνει στο βόρειο ημισφαίριο που εξαιρώντας την Ελλάδα και την Νότια Ισπανία είναι πνιγμένο στο χιόνι για σχεδόν ένα μήνα τώρα;
Μήπως παραζεστάθηκε ο πλανήτης και είπε να αλλάξει για λίγο;
Γιατί δεν παραδέχονται το γελοίο του πράγματος να τελειώνουμε και να επικεντρωθούμε στο πρόβλημα που φέρνει κλιματικές αλλαγές αλλά δεν φταίνε οι ρύποι γι' αυτό.Πέρα βέβαια ότι θα ήταν καλό για όλους μας να μειωθούν αλλά πουθενά δεν ακούω κάποια προσπάθεια για λύσεις όπως το να πρασινίσουμε τον πλανήτη που θα έλυνε μια και καλή το πρόβλημα αυτό.Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί οι κυρίαρχες χώρες ευρισκόμενες σε ζώνες με πολλές βροχοπτώσεις είναι καταπράσινες και άρα το πρόβλημα είναι στους υπόλοιπους που ακολουθούν ως πρόβατα ανόητες συνταγές.
Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα της αλλαγής του κλίματος που όντως φαίνεται να υπάρχει αυτό απ' ότι φαίνεται σχετίζεται από αλλαγή της κλίσης του άξονα της Γης.
Απ' ότι φαίνεται ο άξονας της Γης βάλθηκε να ισιώσει, να μειώσει δηλαδή την διαφορά του από τον κάθετο άξονα.Αυτό γιατί συμβαίνει είναι ένα ζητούμενο που ξεφεύγει από τα δικά μου όρια αλλά τα αποτελέσματά του είναι προφανή.
Με την αλλαγή του άγονα συμβαίνουν τα εξής γεγονότα:
α)Αλλάζει η γωνία προσπτώσεως των ακτίνων και γίνεται μεγαλύτερη πλησιάζοντας προς το απόλυτο που είναι 90ο σε μέρη που μέχρι τώρα ανήκαν στην εύκρατη ζώνη.
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στην πολική ζώνη όπου πλέον ο Ήλιος φεύγει από τις σχεδόν 0ο και γίνεται έτσι "θερμότερος" το καλοκαίρι αλλά και "βλέπει" μέρη που μέχρι χθες ήταν σκοτεινά,όπως ο κόλπος του Ross για παράδειγμα που ξεκόλλησε το παγόβουνο που πάει προς την Ν.Ζηλανδία. Λογικά αυτό θα έχει επιφέρει και αλλαγές στις ζώνες της πολικής νύχτας που όμως δεν μας έχουν ανακοινωθεί.
β)Αλλάζει η απόσταση της Γης από τον Ήλιο.Έτσι οι περιοχές περνάνε σε εποχές με μεγαλύτερες διαφορές θερμοκρασίας σε σχέση με το παρελθόν όπως συμβαίνει ήδη.
Εκείνο που είναι λοιπόν ανησυχητικό δεν είναι η αλλαγή θερμοκρασίας αλλά αν η Γη άρχισε να κάνει κινήσεις "καμπάνας" στα πλαίσια κάποιας φυσικής γι' αυτήν αλλά φοβερής για εμάς αλλαγής, όπως η ανατροπή των πόλων,που όμως μάλλον αν γίνει θα γίνει μετά το παραμύθι του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: