Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Η Γη ως πεδίο μάχης Β΄

Η Γη όπως έχω ήδη πει, εδώ θέλω να ζητήσω συγνώμη που καθυστέρησα αλλά βλέπετε η ζωή έχει τους δικούς της χρόνους, υπήρξε ένα συνεχόμενο πεδίο μάχης ανάμεσα σε δυνάμεις που μάχονταν για τη εξουσία. Πριν μπούμε στο κύριο μέρος του άρθρου θα ήθελα να πω ότι η έρευνα συνεχίζεται και αυτό γιατί το κείμενο του Ησιόδου δεν είναι σε σωστή σειρά αλλά όπως πάντα "πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι". Έτσι χρειάζεται να ανασυνθέσω ολόκληρο το έργο του κάτι βέβαια που θέλει χρόνο και κόπο και φυσικά ένας κανονικός άνθρωπος δεν διαθέτει πάντα και τα δυο σε ποσότητες.
Έτσι προσπάθησα να απομονώσω μερικά τμήματα για να σας δώσω κάποιες πρώτες πληροφορίες.
Η μάχη, όπως φαίνεται τουλάχιστον από τα κείμενα έγινε για την εξουσία, όπως βέβαια συμβαίνει σε κάθε εξουσία.
Οι λογαριασμοί που άνοιξαν με την εκθρόνιση του Ουρανού και την κυριαρχία του Κρόνου και των συν αυτώ φαίνεται ότι ήρθαν να κλείσουν την εποχή του Δία.
Ακόμη δεν είμαι σίγουρος αν όλες οι μάχες εξελίχθηκαν εδώ ή και σε άλλον ή άλλους πλανήτες πάντως οι περιγραφές είναι εντυπωσιακές και άκρως μυστηριώδεις.
Ο Ησίοδος είναι πολύ φειδωλός σε πληροφορίες σχετικά με τα δυο στρατόπεδα δείγμα ίσως ότι επήλθε ένας κάποιος συμβιβασμός και άρα όλοι είχαν στην εποχή του μια κάποια δύναμη και άρα και σεβασμό.
Το επεισόδιο που θα σας διηγηθώ, όπως και άλλα έγινε την εποχή που υπήρχαν και άνθρωποι, πιθανών, αλλά που δεν συμμετέχουν είτε έμμεσα είτε άμεσα.
Στην περιοχή λοιπόν που σήμερα αποκαλούμαι ΗΠΑ κατέπλευσαν μεγάλα σκάφη που αποβίβασαν μια μεγάλη μονάδα Τεθωρακισμένων οχημάτων. Κάτι σαν τα σημερινά Τανκς.
Η περιγραφή που κάνει ο Ησίοδος είναι απόλυτα κατανοητή σε αυτού του τύπου το όχημα προσέξτε:
Μας λέει ότι αντί για χέρι και πόδια είχε ο Τυφωέας έναν "φράχτη" που γύριζε ασταμάτητα.
Μας λέει επίσης ότι από τους ώμους του ξεπετάγονταν κεφάλια φιδιών που ξερνούσαν φλόγα και αυτό μας παραπέμπει στα κανόνια και στα άλλους ακόμη εκτοξευτήρες όπλων που και σήμερα διαθέτουν τα σύγχρονα τανκς. Μας λέει, εξ ου και το όνομά τους, ήταν πολλά αλλά φαίνονταν ως ένα, ότι όπως προχωρούσαν δημιουργούσαν ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης γύρω τους το ίδιο που δημιουργείτε από τα τανκς σε χωματένιες και αμμώδεις επιφάνειες. Μας λέει επίσης ότι είχαν θύρες που άνοιγαν και εμφανίζονταν φλογοβόλα όπλα κάτι που και σήμερα συμβαίνει.
Μας λέει επίσης ότι όπως προχωρούσε αυτή η ομάδα των "τανκ" ο θόρυβος που παρήγαγε, από τις ερπύστριες άλλαζε και έμοιαζε με φωνές μικρών σκύλων αλλά και με ταύρων αλλά και με λιονταριών, για να δώσει τα διαφορετικά ηχιτικά αποτελέσματα που πράγματι δημιουργούν οι ερπύστριες, και βέβαια ήξταν τόσο δυνατος που αντηχούσαν όλες οι γύρω περιοχές και ομεγάλος αριθμός τους δημιουργούσε έναν μικρό σεισμό.
Αυτή λοιπόν η τεράστια ομάδα αφού κατατρόπωσε την στην τότε "Αμερική" άμυνα έβαλλε εναντίον της Βάσης των "θεών" στα βουνά Χάιλλαντς της Σκωτίας.
Προφανώς χρησιμοποιούσαν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να το πετύχουν αυτό.
Οι Θεοί από την μεριά τους είχαν δημιουργήσει μια αντιπυραυλική προστασία και έτσι κατέστρεφαν τους πυραύλους όσο βρίσκονταν πάνω από την θάλασσα που βέβαια είχε μετατραπεί σε καυτή ζώνη.
Εκείνο που έσωσε τους "θεούς" ήταν η τεχνολογία που τους παρείχαν τελευταία στιγμή οι μέχρι χθες παραγκωνισμένοι "Τιτάνες" που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους και νίκησαν στην τελευταία αυτή μάχη του πολέμου.
Συγνώμη για την έλλειψη αρχαίου κειμένου αλλά θα το προσθέσω στο επόμενο άρθρο με πιο πολλές λεπτομέρειες.

1 σχόλιο:

ria είπε...

πάντα καταφέρνεις να μας κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον!

πέρασα να σου ευχηθώ καλή ανάσταση και να χαίρεσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

και με το βιβλίο πολύ γρήγορα!