Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η αξία της στιγμής Γ΄μέρος.

Αγαπητοί φίλοι.
Είδαμε μέχρι τώρα ότι η ελεύθερη βούληση δεν είναι τόσο ελεύθερη μια και περιορίζεται από υπαρκτούς παράγοντες, φυσικούς ή τεχνητούς και ακόμη ότι γεννιόμαστε μ' έναν σκοπό αυτόν της ισορροποιάς. Όλα αυτά έχουν απόλυτη σχέση με τον χρόνο μια και αφορούν την σχηματική του απόδοση και την απόδειξή της.
Είδαμε λοιπόν ότι μπορούμε με αναφορές και εμβαθύνσεις στο σήμερα του καθενός μας να καθορίσουμε το ότι ο χρόνος παριστάνεται σχηματικά από πυκνώματα και αραιώματα σε ανισα διαστήματα όπως περίπου ήταν τα χερούλια από τις χόρτινες σκούπες που δένονταν κατά διαστήματα με σύρμα για να σταθεροποιηθούν. Αυτό το σχήμα αποδεικνύεται και από τα ακόλουθα. Τα σημεία όπου θα "πρέπει" να συνατηθούμε με τον άξονα είναι λογικό να είναι πιο φορτισμένα σε σχέση με αυτά που αποκλίνουμε. Αν μάλιστα θυμηθούμε ότι ο άξονας αυτός δεν είναι ευθύγραμος αλλά έχει την μορφή ελατηρίου τότε ανάλογα με την γωνία που βλέπουμε ένα προηγούμενο γεγονός η επιρροή της συσωρευμένης εκεί ενέργειας θα είναι αντίστοιχη. Έτσι γωνίες 90 μοιρών και 180 μοιρών να είναι πιο "σκληρές" από γωνίες 60 ή 120 μοιρών που και στην μηχανική δίνουν μεγαλύτερη ενέργεια και σταθερή γωνιακή ταχύτητα. Δηλαδή οι πρώτες "σταματάνε" την περιστροφή ενώ οι δεύτερες όχι. Έτσι αντίστοιχα η συμπυκνωμένη ενέργεια θα δημιουργήσει περιοχές φωτεινές και με συνεχή ροή και περιοχές σκοτεινές είτε προσωρινά είτε μόνιμα.
Αυτές οι φωτεινές περιοχές είναι οι θετικές πλευρές των αποφάσεών μας και οι σκοτεινές οι αρνητικές. Την περίοδο που σε μια χρονική περιστροφή πλησιάζουμε προς μια σκοτεινή περιοχή δημιουργούνται ανασφάλειες και άγχη αλλά και οι προϋποθέσεις να συνεχίσουμε να επιρρεαζόμαστε για περισσότερο καιρό ακόμη από τις καταστάσεις αυτές μεγαλώνοντας την απόκλισή μας. Έτσι αντί ο χρόνος να γίνει ο γιατρός μια και να μας απομακρύνει από το σημείο αυτό στην πραγματικότητα θα του επιβάλουμε να το επαναλάβει ή να το επαναλαμβάνει συνεχώς.
Στα δημόσια πράγματα τις μαύρες αυτές περιόδους που πλησιάζουν, για ένα σύνολο ανθρώπων, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και με μεγαλύτερη ένταση μάλιστα μια και οι συγκλίσεις δεν είναι ατομικές αλλά μαζικές. Έτσι επιλέγουμε τον σωστό ή λάθος άνθρωπο για να μας οδηγήσει στην απόκλιση ή την σύγκλιση και φυσικά πληρώνουμε το τίμημα των πράξεών μας. Ευτυχώς εδώ παρεμβαίνει η Φύση και μας δίνει μια ευκαιρία για να επανέλθουμε αλλά ΠΑΝΤΑ αφού πληρώσουμε το αναλογούν τίμημα των πράξεών μας.
Έτσι λοιπόν η ορθή κατανόηση της λειτουργίας του χρόνου μπορεί να φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα.
γ) Οι όποιες αποκλίσεις είναι μέσα σε προκαθορισμένα όρια
Είδαμε ήδη το σχήμα το χρόνου. Αυτό βέβαια καθεαυτό επιτρέπει την δυνατότητα προς μία απόκλιση μικρή ή μεγάλη όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω θεωρητικά πάντα.

Πιστεύω ότι τέτοιου είδους αποκλίσεις είναι πιθανών να συμβαίνουν σε περιπτώσεις όπως αυτοκτονιών αλλά αν ισχύει το ενεργειακο-μαγνητικό μοντέλο του χρόνου τότε με βάση την αρχή της διατήρησης της ενέργειας αυτές είναι σπάνιες και φυσικά η ενέργεια μετατρέπετε, ίσως πρόωρα σε μια άλλη ενέργεια.
Οι εξαιρετικές όμως αυτές περιπτώσεις εφόσον υπάρχουν, έστω και σε προσωπικό επίπεδο εντούτοις αποδεικνύουν την ύπαρξη κεντρομόλων δυνάμεων που επιτρέπουν μόνο μικρές προκαθορισμένες αποκλίσεις. Κάτι αντίστοιχο με το μαγνητικό πεδίο ενός μαγνήτη και τις δυναμικές γραμμές του, όπου οι γραμμές αυτές παίζουν τον ρόλο των διαφορετικών αποφάσεών μας.
δ) Η λέξη τυχαίο δεν υπάρχει
Δεν θέλω να είμαι απόλυτος για τίποτα αλλά λέγοντας ότι τυχαίο δεν υπάρχει εννοώ ότι με βάση τον προσωπικό μας σκοπό-στόχο είναι λογικό ότι ασυνείδητα στην διάρκεια της ζωής μας να μαζεύουμε εμπειρίες και γνώσεις ,ικανότητες, δεξιότητες αλλά και ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον στόχο μας. Έτσι οι όποιες ενέργειές μας, στο μη συνειδητό επίπεδο του μυαλού μας, δεν είναι τυχαίες αλλά στα πλαίσια ενός προγράμματος-σχεδίου που απ' ότι φαίνεται συμμετέχει το κομμάτι αυτό του εαυτού μας που δεν ελέγχουμε. Αυτό αν το συνδιάσουμε με το γεγονός ότι είναι μια διαδικασία που αφορά και τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί μας δίνει να φανταστούμε ότι την στιγμή που πράττουμε κάτι και πιστεύουμε ότι μόλις το σκεφτήκαμε αυτό μάλλον δεν συμβαίνει αλλά είναι μια απόφαση που πάρθηκε, από εμάς ίσως, αλλά πολύ-πολύ νωρίτερα ώστε να μπορεί να συνδιαστεί με τις πράξεις των άλλων. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το γνωστό "όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνομωτεί για να το πετύχεις" έτσι προσέχεις τι εύχεσαι γιατί θα το βρεις μπροστά σου. Αν αυτά ισχύουν τότε η έννοια τυχαίο χάνεται.
Φυσικά το όλο ζήτημα είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολα αναγνωρίσιμο αλλά πιστεύω ότι σε σύνδεση με την επόμενη πρόταση θα απαντηθεί.
ε)Πιθανών να μην είμαστε οι πρώτοι που χαράξαμε αυτούς τους δρόμους ή να μην είναι η πρώτη μας φορά.
Εύκολα αναγνωρίσαμε ότι ο χρόνος έχει παρελθόν και μέλλον, διεύθυνση, δηλαδή, και φορέα σε σχήμα ελατηρίου όπως πρότεινα και μερικώς απέδειξα. Μάλιστα είδαμε και τους λόγους αδυναμίας ενός ταξιδιού στον χρόνο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν δεν θα ήταν ευφικτό όχι να ταξιδέψουμε αλλά να επικοινωνήσουμε με το μέλλον ή και το παρελθόν στέλνοντας αδύναμες ενεργειακά εικόνες, που να μην καταστρατηγουν τους νόμους της παρουσίας μας στον "φυσικό" μας χρόνο ούτε και να μεταβάλουν ενεργειακά, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, τον τόπο προορισμού, κάτι σαν τα γνωστά μας "φαντάσματα". Αυτός θα ήταν ένας τρόπος ταξιδιού στον χρόνο άξιος προς έρευνα.
Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι κατά πόσο ο χρόνος τελικά "κλείνει κύκλο" ή κινείται σε μια ατελείωτη ευθεία. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε και μένει ως εκρεμές ερώτημα για την μορφή της ολοκληρωμένης εικόνας του.
Όμως ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε την τελική μορφή του μπορούμε να κάνουμε ορισμένες σκέψεις.
Αν κλείνει κύκλο τότε λογικά αυτό που γίνεται σήμερα κάποιος αντίστοιχος εαυτός μου ή όχι το έχει ξαναζήσει έχει κάνει τις "μικρές" του ή "μεγάλες" διαφοροποιήσεις και έχει φτάσει στο ίδιο πιθανά αποτέλεσμα. Έτσι εγώ σήμερα ακολουθώ τα δικά του ίχνη και τ΄αναγνωρίζω κάποιες φορές(dejavu;). Αυτό πιθανά επαναλαμβάνεται αέναα.
Αν πάλι δεν κλείνει κύκλο αλλά εξακολουθεί να ισχύει το ενεργειακό μοντέλο τότε κάθε φορά που "χάνεται" μια ενέργεια-άτομο θα πρέπει αυτή αφού απεγκλωβιστεί ίσως από το υπάρχον ενεργειακό πεδίο, ίσως με την προσθήκη και άλλων ενεργειών να έχει την δυνατότητα να δημιουργεί τον καινούργιο της άξονα-στόχο και να αναγεννάται με νέες προυποθέσεις πια μια και τόσο το χωροχρονικό σημείο έχει αλλάξει όσο και η ίδια αφού έμεινε εντός πεδίου για άγνωστο χρόνο(μετενσάρκωση;)
Θα μπορούσε βέβαια και θα ήταν λογικό σε αυτήν την νέα (εις την νιοστή που θα έλεγαν και οι μαθηματικοί) προσπάθεια να προσπαθήσει να μαζέψει τις ίδιες γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες αλλά και ανθρώπους του παρελθόντος και γι' αυτό θα τους αναζητήσει. Αν τους βρει θα νιώσει αισθήματα οικειότητας, με αγνώστους για τότε, αλλά ίσως και να ζήσει παρόμοιες στιγμές(dejavu).
Αυτό ακόμη το ίδιο το φαινόμενο της επαναβίωσης στιγμών ίσως να προέρχεται από μια ανεξήγητη, ως τώρα έλξη-ταύτιση που παρέχεται λόγω της περιστροφικής κίνησης του χρόνου γύρω από έναν "άξονα", με γεγονότα που συνέβησαν σε μια άλλη ευνοϊκή χωροχρονικά στιγμή.
Αν το άκρο είναι ελεύθερο, όπως υποθέσαμε τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κινήσεις παλινδρόμησης που μπορούν να δημιουργήσουν "χρονικά" περίεργα και επικίνδυνα φαινόμενα όπως στάση του χρόνου ή και μικρά άλματα για ολόκληρο το σύμπαν ή ακόμη και σπάσιμό του. Αυτά βέβαια σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν είναι πολύ σπάνια ως απίθανα.
Πριν κλείσω αυτό το άρθρο θα ήθελα να πω και δυο λόγια για τις προβλέψεις. Φαίνεται ότι υπάρχει ένας μηχανισμός όπου μπορείς να προβλέψεις κάποια γεγονότα. Λέω κάποια μια και δεν έχω άποψη τεκμηριωμένη για το σύνολο. Πολλά απ' όσα λέχθησαν ως τώρα περί προβλέψεων από πολλούς είναι όντως έτσι αλλά όχι όλα και αυτό γιατί και λάθη υπάρχουν στην προσέγγιση κειμένων και αστοχίες αλλά και μια σειρά από παράγοντες τους οποίους δεν μπορούν και δεν μπορώ να εκτιμήσουμε απόλυτα. Σας έγραψα για παράδειγμα πριν καιρό για τις 9 του Μαΐου και την Ιαπωνία σε σχέση με το τσουνάμι. Την ημέρα αυτή συνέβησαν τρία πράγματα:
α) Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας παραιτήθηκε του μισθού του μια και η κατάσταση εκτραχύνθηκε, ήδη κυρύχθηκε επέκταση της επικίνδυνης ζώνης
β) Έλυωσε, απ' ότι φαίνεται, η "καρδιά" του αντιδραστήρα
β) Πλημύρισε ο Μισσισιπής που βέβαια δεν είναι στην Ιαπωνία αλλά έχει ως προς το κέντρο του κόσμου, την Δωδώνη μια θέση σε παράλληλη μοίρα με αυτήν.
Αυτά βέβαια είναι ενδείξεις μια και απόδειξεις θα ήταν να γνωρίζεις ότι αυτό το συγκεκριμένο θα συμβεί στον Μισσισιπή, για παράδειγμα και όχι σε μια μεγάλη περιοχή τόπων που βρίσκονται έστω στην ίδια σχετική ή παράλληλη μοίρα. Η άλλη για την Ελλάδα ήδη βαίνει προς πραγματοποίηση. Πάλι όμως για να γίνει κάποιος ακριβής και να μπορούν να τον εμπιστευτούν κάποιοι χρειάζονται να ανακαλυφθούν πολλά ακόμη πράγματα και μηχανισμοί που σήμερα αγνοούμε. Γι' αυτό αν αναρωτηθείτε για το μέλλον σας μια και δεν το γνωρίζετε μην σας νοιάζει η ζωή το ξέρει. Ζήστε λοιπόν την στιγμή όπως έρχετε, σεβόμενοι τον εαυτό σας, και αφουγκραστείτε την ζωή να σας πηγαίνει στην δική σας Ιθάκη. Είναι σίγουρο ότι σας οδηγεί εκεί και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό απ' όλα.
Καλές σκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: